Modernizace silnice mezi Nejdkem a Perninkem vyjde levněji

7. leden 2014

Karlovarskému kraji se podařilo ušetřit prostředky na modernizaci silnice mezi Nejdkem a Perninkem. Oproti původně předpokládaným 120 miliónům korun by stavební práce měly vyjít na zhruba 75 miliónů korun. Realizace projektu bude závislá na získání podpory z Regionálního operačního programu Severozápad.

Výběrové řízení na dodavatele stavebních prací vyhlásila Krajská správa a údržba silnic Karlovarského kraje. „V rámci výběrového řízení bylo hodnoceno celkem čtrnáct nabídek. Rozhodujícím kritériem byla výše nabídkové ceny. S nejvýhodnější nabídkou nakonec přišla společnost Eurovia CS,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Navrátil.

Projekt na modernizaci silnice mezi Nejdkem a Perninkem bude předložen do Regionální operačního programu Severozápad. Pokud bude úspěšný, stavební práce by mohly začít na jaře tohoto roku.

Modernizace bude probíhat na třech samostatných úsecích silnice, přičemž nejnáročnější a nejnákladnější má být první úsek mezi Nejdkem a Oldřichovem v délce cca 3,2 kilometrů. Naplánováno je rozšíření silnice, vybudování gabionových konstrukcí, zajištění odvodnění, osazení záchytného bezpečnostního zařízení a dopravního značení.


Zvětšit mapu
autor: Radim Jehlík
Spustit audio