Cesta z Karlových Varů do Kyselky bude bezpečnější

8. leden 2014

Řidiči by se v budoucnu mohli dočkat bezpečnější cesty z Karlových Varů do Kyselky. Karlovarský kraj nechá zajistit skalní masívy proti sesuvům. Předpokládané náklady na akci, která bude realizována v rámci Operačního programu Životní prostředí, dosáhnou zhruba necelých 107 miliónů korun.

Karlovarský kraj chce nechat zabezpečit frekventovanou silnici do Kyselky, nad kterou se v úseku zhruba 12 kilometrů tyčí nestabilní skalní masívy. „Silnice musela být kvůli padajícímu kamení již několikrát uzavřena. Naštěstí se to obešlo bez zranění. Vzhledem k tomu, že bychom neradi, aby se podobná situace opakovala, schválili jsme vyhlášení výběrového řízení na zajištění skalních masívů,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Navrátil.

Technické řešení spočívá v provedení sanace na 29 místech. V rámci stavebních prací dojde ke kácení a mýcení, čištění zvětralého skalního povrchu, bourání nestabilních bloků, plombování, kotvení skalních bloků, uložení pevnostních sítí a zajištění dopravně inženýrských opatření včetně obnovy poškozeného krytu komunikace. Realizace prací by mohla začít již v březnu tohoto roku.


Zvětšit mapu
autor: Radim Jehlík
Spustit audio