Karlovarští celníci se tento týden pořádně činili

28. březen 2014

V úterý 25. března prováděli karlovarští celníci kontrolu zásilek na hlavní poště v Chebu. Služební pes je upozornil na jednu z poštovních obálek, která směřovala do České republiky. Objevili v ní skleněnou lahvičku, která obsahovala podezřelou tekutinu hnědozelené barvy se silným zápachem po marihuaně.

Orientační narkotesty potvrdily, že se skutečně o marihuanu jedná. Případ byl s podezřením na trestný čin nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy předán policistům.

Ve stejný den prováděla jiná hlídka kontrolní činnost na ašské tržnici Lipový Dvůr. Celníci si ke své kontrole vytipovali dodávkový automobil Mercedes Benz Sprinter. V jeho nákladním prostoru objevili více než 53 tisíce kusů cigaret bez platných tabákových nálepek.

Kromě tabákových výrobků zajistili i další zboží, u něhož měli důvodné podezření z porušení práv duševního vlastnictví – 232 ks CD a DVD nosičů, 112 ks textilních výrobků a 84 ks ostatního zboží.

Hodnota originálních výrobků a úniku na spotřební dani u cigaret byla předběžně stanovena na 2,1 milionu korun. Veškeré zboží bylo zajištěno a uskladněno v celním skladu. Celý případ je dále v šetření Celního úřadu pro Karlovarský kraj.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio