Kraj bude více spolupracovat s CHKO Slavkovský les

9. duben 2014

Smlouvu o vzájemné spolupráci s Agenturou ochrany přírody a krajiny - chráněnou krajinnou oblastí Slavkovský les podepsali hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný a vedoucí Správy CHKO Jindřich Horáček. Dokument zaštítí dosavadní spolupráci především v oblasti ekologické výchovy.

Správa Chráněné krajinné oblasti vykonává nejen státní správu na úseku ochrany přírody a krajiny, ale je také důležitá při přípravě rozvojových dokumentů kraje a je velice důležitým partnerem při projednávání těchto dokumentů.

„S Chráněnou krajinnou oblastí spolupracuje odbor životního prostředí a zemědělství v oblasti environmentálního vzdělávání a osvěty. Již dva roky byl v rámci této spolupráce realizován projekt „Lázeňský festival jablek“,“ uvedl hejtman Josef Novotný

Smlouva vymezuje spolupráci při zajišťování projektů v oblasti ekologické výchovy a osvěty a ochrany životního prostředí pro veřejnost. „ Jedná se například o společné vydávání přírodovědně - vlastivědného časopisu „ARNIKA: přírodou a historií Karlovarského kraje“ či vzájemnou informovanost o přípravě strategických dokumentů v oblasti turismu v Karlovarském kraji,“ vysvětlil vedoucí Správy CHKO Jindřich Horáček.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio