V Loučkách na Sokolovsku silničáři začali s modernizací komunikace

15. květen 2014

V Loučkách na Sokolovsku začala modernizace hlavní průjezdové komunikace. Rekonstrukce silničního průtahu obcí bude stát více než 12 milionů korun. Finanční prostředky pomohly zajistit evropské dotace. Investice patří mezi projekty, na které kraj získal příspěvek z nedávno spuštěného Regionálního operačního programu Severozápad.

Modernizace silničního průtahu obcí Loučky začala v blízkosti železničního mostu na kraji Nového Sedla. Právě tady začíná spojovací trasa mezi Nový Sedlem, obcí Loučky a Hory. Komunikace v poslední době využívají především motoristé, kteří nemají dálniční známku, aby mohli využívat nedávno zpoplatněné rychlostní silnice mezi Karlovými Vary, Sokolovem a Chebem.

„Tato stavba se týká modernizace silnice třetí třídy číslo 20098. Nicméně i přesto, že se jedná o silnici III. třídy, tak je tato komunikace v současné době poměrně významná, protože tvoří jednu ze dvou doprovodných komunikací ke zpoplatněné silnici R6. A řidiči si navykli tuto část komunikace využívat z toho důvodu, že není zpoplatněná,“ říká Petr Šťovíček z Krajské správy a údržby silnic.

Modernizovaný úsek se bude stavět ve třech oddělených etapách, aby silničáři mohli zajistit objízdné trasy pro místní obyvatele. Současně s rekonstrukcí vozovky chce radnice Nového sedla zajistit i výstavbu chodníků.

Podle původního termínu měla stavba skončit v závěru letošního roku. Pokud nenastanou závažné komplikace, chtějí stavbaři práce ukončit už na podzim.

autor: zdt
Spustit audio