V Hroznětíně začala stavba obchvatu, dokončený bude příští rok

20. květen 2014

Hroznětín na Karlovarsku bude mít do konce příštího roku silniční obchvat. Oficiálně začala stavba dnes dopoledne. Výstavba patří mezi největší silniční stavby Karlovarského kraje v letošním roce. Nová komunikace má městu ulehčit od těžké tranzitní dopravy.

Investici za více než 430 milionů korun zajišťuje Karlovarský kraj díky opětovnému spuštění Regionálního operačního programu Severozápad. Z dotace Evropské unie má být pokryto 85 procent celkových nákladů. Nová silnice má ulehčit zejména centru Hroznětína, kde narůstá nákladní i turistická doprava.

"Pro nás to má hlavně přínos ten, že Hroznětín se nachází mezi průmyslovým Ostrovem a průmyslovým Nejdkem. Mezi kterými narůstá doprava těžkých vozů, a navíc vozů lesní společnosti převážející dřevo. Auta projíždějí městem v místech, která jsou nebezpečná. A ještě v odpoledních hodinách pak dochází i ke kolapsu dopravy," říká starosta Martin Maleček.

Odborníci tvrdí, že obchvat pomůže i tranzitní dopravě, která směřuje ze silnice první třídy číslo 13 do Krušných hor a k hraničnímu přechodu do Německa v obci Potůčky.

Nová silnice bude dlouhá přes 5 kilometrů. Její dominantou bude násep s nadjezdem železniční trati. Most nad kolejemi bude dlouhý 140 metrů. Stavební práce mají být ukončeny v září roku 2014. O dva měsíce později se má nový silniční obchvat Hroznětína otevřít motoristům.

autor: zdt
Spustit audio