Karlovarská záchranka pořídila nová vozidla

2. červen 2014

Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje posílila svůj vozový park o dvě nová auta do systému rendez-vous. Lékaři začnou v nových vozech vyjíždět k pacientům zejména z Chebska a Tepelska už v těchto dnech.

„Jedno vozidlo umístíme do Chebu a druhé do Teplé, kde funguje výjezdová základna bez vozů rychlé zdravotnické pomoci. Díky dobrému hospodaření záchranky a zachování výše příspěvku na provoz záchranky od zřizovatele bylo možné financovat nákup vozů z vlastních zdrojů,“ uvedl ředitel krajské záchranky Roman Sýkora.

Vozidla jsou standardně vybavena zástavbou, přístroji a ostatním příslušenstvím, stejně jako velká sanitní vozidla RZP. Navíc jsou v nich umístěny přístroje LUCAS 2 (přístroj pro automatickou nepřímou masáž srdce) a výbavou pro hromadná neštěstí. Stejně jako ostatní vozidla záchranky, mají i tato tablety pro příjem výzev ze zdravotnického operačního střediska, kterému nechybí navigace.

Dále jsou standardně vybaveny radiostanicemi MATRA, zařízením pro sledování polohy vozidla a jeho provozních stavů. Nechybí ani veškeré bezpečnostní prvky eliminující rizika ohrožení jak pacientů, tak výjezdové skupiny.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio