Houslařská škola by se v budoucnu mohla dočkat rekonstrukce

13. srpen 2014

Houslařská škola v Chebu by se měla stát centrem dřevozpracujících oborů. Integrovaná střední škola má již připravený projekt na její rekonstrukci. O dotaci bude žádat v Regionálním operačním programu Severozápad.

„Ředitel školy má v úmyslu přestavět stávající houslařskou školu tak, aby se do ní soustředili jak houslaři, tak i truhláři a aby dřevozpracující obory byly na jednom místě," uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Václav Sloup.

Pokud se podaří získat dotaci, měla by přestavba začít v únoru příštího roku a skončit by mohla na podzim. Předpokládané celkové náklady činí více než 30 milionů korun. Karlovarský kraj se na financování projektu bude podílet 15 %, tedy částkou přesahující 4 miliony korun.

Čtěte také

Projektová dokumentace byla zpracována již v roce 2012, kdy škola žádala o dotaci z přeshraničního programu Cíl 3. Kvůli nedostatku peněz v programu byla ovšem dotace zkrácena, a tak v objektu proběhla pouze část oprav. Škola se proto rozhodla podat projekt do ROP Severozápad, ze kterého by financovala zbylou část rekonstrukce.

Cílem projektu je kompletní rekonstrukce objektu houslařské školy. Zároveň dojde k přestavbě stávajících garáží na truhlářskou dílnu, čímž bude zajištěna výuka obou dřevozpracujících oborů. Počítá se i s rekonstrukcí pláště a střechy a v půdních prostorách bude vybudován speciální sklad dřeva pro výrobu hudebních nástrojů.

Rekonstrukce se bude týkat i vnitřních prostor, a to jak učeben, tak zázemí školy. Škola bude navíc vybavena moderním školním a dílenským nábytkem.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio