Studenti strojní fakulty složili imatrikulační slib

15. říjen 2014

V prostorách Městského divadla v Sokolově proběhla slavnostní imatrikulace studentů Fakulty strojní Západočeské univerzity. Do bakalářského studijního programu se zapsalo 56 studentů.

„Jsem rád, že se nám po desetiletém úsilí podařilo otevřít pobočku strojní fakulty ZČU v Sokolově a že lidé mají zájem o nabízené studium. Rád bych poděkoval všem, kteří s námi v tomto ohledu spolupracovali,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Josef Novotný.

Slavnostní imatrikulace se zúčastnilo na tři desítky studentů. Během ceremoniálů si studenti nejdříve vyslechli projevy představitelů kraje, města i univerzity a následně složili před děkanem fakulty Jiřím Staňkem imatrikulační slib, kterým se zavázali k plnění studijních povinností.

Nyní studenty čekají tři roky kombinovaného studia a pravidelného docházení na páteční a sobotní konzultace. V prvním ročníku bude výuka díky probíhat na Integrované střední škole technické a ekonomické v Sokolově. V následujících ročnících pak budou studenti muset dojíždět do Plzně.

Fakulta strojní je jednou ze sedmi fakult Západočeské univerzity. V průběhu let se postupně stala uznávanou institucí v oblasti vědy a výzkumu a vychovala podle slov děkana na 8,5 tisíce odborníků ve strojních oborech.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio