Statik rozhodl o demolici části vyhořelého hotelu v Mariánských Lázních

4. listopad 2014

V Mariánských Lázních se rozhoduje o osudu vyhořelého hotelu. V současné době už je jasné, že oheň někdo založil. Vyšetřovatelé teď zjišťují, jestli úmyslně nebo nešťastnou náhodou. Stále platí, že do objektu nikdo nesmí, protože je ve velmi špatném stavu

Místo okolo hotelu je stále obehnané policejní páskou a za tu nikdo nesmí. Zákaz vstupu platí i do samotného objektu, protože kvůli ohni se zřítily téměř všechny stropy a také střecha. Hasiči poslední ohniska požáru proto likvidovali zvenčí. Stavbu navíc kontroluji laserovým měřičem, jestli nedošlo k odklonění některé z vnějších stěn. Zatím žádnou výchylku nezjistili.

V pondělí dopoledne si objekt prohlédli zástupci stavebního odboru města včetně statika. Ten rozhodl, že musí být zbouraná část posledního patra domu. Do doby, než k zásahu dojde, bude komunikace u vyhořelého domu uzavřena. Na omezení upozorňují i dopravní značky.

Technická závada je vyloučena, požár někdo založil

Uzavírka silnice v těsné blízkosti vyhořelého hotelu komplikuje dopravu ve městě. Jde totiž o jednu z hlavních komunikací. Vede zde i trolejové vedení pro trolejbusy městské hromadné dopravy.

Vyšetřovatelé v současné době zjišťují, jak k požáru došlo. Kvůli technické závadě oheň nevznikl. Někdo ho založil. Jestli úmyslně, bude podle vyšetřovatelů těžké určit, protože objekt je požárem téměř zničený.

Čtěte také

I když bývalý hotel Rozkvět stojí v řadě s dalšími objekty, ze kterých větší část slouží svému účelu, od obývaných objektů ho oddělují ještě další dva menší, nevyužívané domy. I díky nim se hasičům podařilo zabránit šíření požáru.

Hotel je více než 20 let prázdný a často měnil své majitele. Vedení města na ně naléhalo, aby objekt alespoň zabezpečili, protože chátral. Poslední majitelé prý už měli připravený projekt na opravu stavby, k té ale nedošlo.

Při sobotním zásahu se zranil jeden z hasičů Ten má zlomená žebra a je nyní po operaci ruky. V nejbližší době bude z nemocnice propuštěn do domácího ošetřování.

Spustit audio