Junioři karlovarské Energie končí v soutěži MHL

23. leden 2015

V pátek v podvečerních hodinách bylo definitivně rozhodnuto o osudu juniorského týmu karlovarské Energie. Působení klubu v mezinárodní soutěži MHL končí.

„Bohužel musíme konstatovat, že přes všechny písemné garance nebyly sliby ruské strany v čele s garantem projektu MHL v Karlových Varech panem Medveděvem naplněny. Finanční participace nebyla dodržena,“ říká generální manažer HC Energie Miroslav Vaněk.

„Pro vedení klubu v čele s majitelem Karlem Holoubkem je to naprosto nepochopitelné. Jsme velmi zklamáni z přístupu ruské strany a vůbec jsme si během celého působení v MHL nedovedli představit, že by naše účast mohla skončit takovýmto způsobem a že pan Medveděv nedodrží nic, k čemu se zavázal,“ podivuje se Vaněk.

Čtěte také

„Celá situace je o to smutnější, že ze strany našeho klubu byly všechny dohody splněny stoprocentně, stejně tak ze strany ČSLH,“ dodává Miroslav Vaněk.

Mladí hráči Energie již minulý týden neodcestovali k zápasům do Běloruska. Karlovým Varům se přitom v této sezoně v MHL dařilo a v tabulce Západní konference jim patřilo druhé místo.

V soutěži, ve které hrají i týmy z Ruska, Lotyšska, Rakouska a Kazachstánu, působili Energetici třetí sezonu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio