Karlovarský kraj navštívila ministryně práce a sociálních věcí

31. leden 2015

Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová - Tominová navštívila tento týden poskytovatele sociálních služeb v Chodově, Sokolově a v Chebu. Spolu s ní absolvoval část programu náměstek hejtmana Miloslav Čermák a poslanci Markéta Wernerová a Zdeněk Soukup.

Jednou ze zastávek na cestě ministryně se stala sociálně terapeutická dílna v Sokolově. Michaela Marksová - Tominová byla informována o tom, že náklady na rekonstrukci prostor Střední živnostenské školy, kde nyní občanské sdružení Mateřídouška provozuje sociálně terapeutické dílny, dosáhly téměř 4 milionů korun.

„Na zajištění provozu dílen pak kraj získá z EU celkem dalších skoro 28 milionů.
Na poslední tři měsíce roku 2015 se předpokládá zajištění financování provozu z dotací ministerstva práce. Tyto dotace v souladu s novelou zákona o sociálních službách letos poprvé ve své kompetenci rozděluje Karlovarský kraj,“ uvedl náměstek hejtmana Miloslav Čermák.

Ministryně Marksová - Tominová zavítala také do sociálního zařízení Betlém v Chebu, kde Diecézní Charita provozuje azylový dům. Plánovaných akcí v programu návštěvy ministryně se zúčastnili rovněž zástupci vedení měst i poskytovatelů sociálních služeb.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio