Keramická škola v Karlových Varech slaví úspěch v prestižní soutěži

17. únor 2015

Další úspěch zaznamenali žáci Střední průmyslové školy keramické a sklářské Karlovy Vary. Tři jejich práce postoupily do finálové desítky soutěže uměleckých nápadů ART ROOM. O postup usilovalo 74 žáků z 20 škol České republiky a Slovenska.

Cílem ART ROOM je nejen představit mladé talenty profesionálům a fotografům, ale zároveň uměním kultivovat a vzdělávat veřejnost. Tématem pro letošní bienále je Člověk a závislost, přičemž závislost je chápána v záporném i kladném smyslu.

Práce soutěžících hodnotila odborná porota podle vybraných kritérií, mezi nimiž byla například kvalita provedení návrhu nebo schopnost týmové práce.

Postupujícími žáky karlovarské keramické školy se stali Sandra Doanová, Alena Vochozková, Zdeněk Holeček, Světlana Guseva a Pavel Mutinský. Finále soutěže bude součástí Oper air FOTO festivalu v Českém Krumlově, který se bude konat od 5. do 7. června.

„Přejeme žákům mnoho profesních i inspirativních zážitků na akci, která nemá ve fotografickém světě obdoby a vzbuzuje nadšené ohlasy jak z řad odborníků, účinkujících i návštěvníků. A samozřejmě držíme palce,“ dodala vyučující ze SPŠ keramické a sklářské Lenka Herzogová.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio