Kraj získal další peníze na opravy silnic a mostů. Už na podzim se pojede po novém

26. únor 2015

Více jak tři desítky projektů se podaří během tohoto roku zrealizovat Krajské správě a údržbě silnic Karlovarského kraje. Jejich podrobný seznam odsouhlasila krajská rada.

Státní fond dopravní infrastruktury přidělil Karlovarskému kraji na financování silnic druhé a třetí třídy celkem 164,5 milionu korun.

„Peníze budou použity nejenom na opravy komunikací, které jsou ve špatném technickém stavu, ale i na rekonstrukce mostů,“ uvedla statutární zástupkyně hejtmana Karlovarského kraje Eva Valjentová.

Seznam zahrnuje především ty úseky, u kterých již nelze provádět běžnou údržbu. Na komfortnější jízdu se mohou těšit řidiči například ze Sokolovska, Ostrovska či Krušných hor.

Práce se naplno rozběhnou na silnicích mezi Šindelovou a Lesíkem, Jindřichovicemi a Kraslicemi, Vojkovicemi a Damicemi nebo Abertamy a Vrškem. Opěrné zdi budou vybudovány v Bystřici, Jakubově nebo mezi Olovím a Krajkovou. Rekonstrukce čeká také mosty ve Vokově, Kaceřově, Nových Hamrech či Vernéřově.

V souvislosti se stavbou jihovýchodního obchvatu Chebu pak dojde k modernizaci místních křižovatek. Všechny stavební akce by měly být hotovy do konce října toho roku.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio