Na průtahu Karlovými Vary se převrátil kamion. Doprava ve městě kolabovala

19. březen 2015

Převrácený kamion blokoval celé dopoledne průtah Karlovými Vary. Nákladní auto převážející starý papír se převrátilo na bok kousek před sjezdem z průtahu na Prahu.

Kamion zablokoval celý směr od Chebu na Ostrov i Prahu, kabinou částečně zasahoval i do protijedoucího pruhu. Z nádrží kamionu unikaly pohonné hmoty. Přivolaní hasiči proto přečerpali celou nádrž o objemu 600 litrů do přivezených nádob.

Při průzkumu našli hasiči pod kamionem registrační znaku vozidla, která nepatřila kamionu. Podle tvaru registrační značky se mohlo jednat o značku z motorky. Velitel zásahu se proto spojil s řidičem kamionu, kterého převezla záchranná služba do nemocnice.

Ten byl ale v šoku a nedokázal říct, zda v době nehody jela kolem jeho auta nějaká motorka. Velitel zásahu aby vyloučil, že pod převráceným kamionem je nějaký další účastník nehody, nařídil rychlé vyložení veškerého nákladu.

Během vykládání se podařilo policii zkontaktovat majitelku motorky, která potvrdila ztrátu registrační značky a zároveň potvrdila, že nebyla účastníkem této nehody.

Hasiči přesto dokončili vyložení nákladu, aby definitivně vyloučili, že pod převráceným kamionem nikdo není. Majitel havarovaného vozidla si zajistil odvezení nákladu i asistenční službu.

Provoz na průtahu byl omezen až do odpoledních hodin.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio