Sokolov daruje jídelnu bývalé školy na sociální služby

18. duben 2015

Sokolovská radnice chce darovat jídelnu bývalé 4. základní školy na sociální služby pro postižené. O budovu projevila zájem chodovská obecně prospěšná společnost Mateřídouška, která v ní chce zřídit denní stacionář. Společnost má větší šance získat na rekonstrukci budovy dotace než město.

„Mateřídouška nás o objekt požádala. My ale musíme v rámci veřejné soutěže vyhlásit záměr darování objektu. Ale město bude mít v podmínkách to, aby zájemce minimálně 10 let v budově provozoval námi požadované služby," uvedla místostarostka Renata Oulehlová.

Aby jídelna mohla sloužit pro sociální služby, bude se muset přestavět. I proto Sokolov zvolil formu daru. Město školu uzavřelo v roce 2012 a žáky přemístilo do ostatních škol ve městě. Důvodem byly úspory provozních nákladů, protože školy v Sokolově byly nenaplněné.

Komplex školy tvoří jídelna, samotná škola a tělocvična. Zatímco tělocvičnu si chce město ponechat a jídelnu nabízí k přestavbě, školu se snaží už od uzavření prodat. Z původních 19 milionů nakonec cena klesla na necelé 3 miliony korun. I tak ale o budovu zájem není.

Podle starosty Sokolova Jana Picky bude nutné v dohledné době rozhodnout, co se školou bude. Pokud se neobjeví jiné využití budovy, zřejmě se zbourá a na jejím místě vznikne parkoviště.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio