Premiér Sobotka cestoval Karlovarským krajem a zajímal se o problémy regionu

22. duben 2015

Předseda vlády Bohuslav Sobotka v rámci svých pracovních cest do regionů navštívil v úterý Karlovarský kraj. Zajímal se o aktuální problémy regionu v oblasti lázeňství, cestovního ruchu, o poklesu turistů v regionu, ale i o rozvoji dopravní infrastruktury či sociálních službách.

V dopoledních hodinách si premiér prohlédnul společnost Witte Nejdek, která je druhým největším zaměstnavatelem regionu a krátce se zastavil také v ostrovské průmyslové zóně.

Dalším bodem programu v rámci pracovní cesty byly Císařské lázně v Karlových Varech, kde se předseda vlády seznámil s aktuálním stavem chátrající národní kulturní památky, které by se mělo dostat finanční pomoci od státu.

Odpoledne se Bohuslav Sobotka setkal s představiteli Sokolova a se zástupci společnosti Sokolovská uhelná, kde hlavním tématem byla podpora investorů, růst zaměstnanosti a průmyslové zóny.

Jednodenní návštěvu zakončil premiér v Chebu, kde se starostou města Petrem Navrátilem jednal o významných dopravních stavbách v regionu, a to konkrétně o rychlostní silnici R6 do Německa.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio