Díky podpoře kraje přibydou nové značky pro cyklisty

13. květen 2015

Klub českých turistů, který se stará o údržbu značení cyklistických tras a stezek v regionu, může i v letošním roce počítat s podporou Karlovarského kraje. Pokud to schválí krajské zastupitelstvo, získá dotaci ve výši 300 tisíc korun.

Karlovarský kraj dlouhodobě podporuje aktivity v oblasti rozvoje cyklistické infrastruktury. Na údržbu značení poskytuje příspěvky již od roku 2003.

„Klub českých turistů v současné době spravuje na území našeho regionu dva tisíce kilometrů cyklistických tras a stezek. Kvalitní systém značení pomáhá do kraje přilákat nejenom domácí, ale i zahraniční cyklisty,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Martin Havel.

Z poskytnuté dotace bude například vyznačena trasa od cyklostezky Ohře přes Staré Sedlo až k jezeru Michal či z Třídomí na Krudum. Díky novému značení se tak cyklisté dostanou i do atraktivních, a přesto méně známých míst regionu.

Trvalý a neustále se zvyšující zájem o značené cyklotrasy v Karlovarském kraji pak umocňuje ještě možnost využití vlaků a cyklobusů a také půjčoven kol ve stanicích Českých drah. Ty nabízejí své služby již pátou sezónu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio