Koupaliště Dřenice má nového provozovatele. Kromě koupání slibuje mnoho sportovních akcí

21. květen 2015

Šlapadla, spousty akcí, upravené sportovní i odpočinkové plochy - to vše má v plánu nový provozovatel chebského koupaliště Dřenice Zbyněk Cajthaml. Město mu areál svěřilo letos v květnu a od té doby se nezastavil. Spousty práce má ještě před sebou. Už teď je ale areál na návštěvníky zcela připravený.

„Především bychom chtěli zlepšit údržbu celého areálu. Opravili jsme s pomocí města veškeré lavičky i lehátka na opalování. Chtěli bychom natřít ploty, protože za posledních šest až osm let tady nebylo natíráno a udržování v podstatě nic,“ říká Cajthaml.

Nový správce plánuje na letošní rok kromě oprav také rozšíření aktivit pro návštěvníky. Lidé se mohou těšit na řadu sportovních akcí. Jednou z nich bude mistrovství republiky v plážové kopané.

„Máme v plánu zprovoznit zadní fotbalové hřiště. Teď pracujeme na tom, abychom sehnali zavlažovací systém. Připravujeme uspořádat turnaj v malé kopané,“ slibuje Cajthaml.

Provozovatelé myslí i na ty nejmenší. „Určitě bychom chtěli uvést do provozu dětské brouzdaliště. S městem jsme se dohodli, že koupíme vysavač na údržbu dětského koupaliště,“ odhaluje další plány Cajthaml.

Vstupné pro letošní rok zůstane stejné

„Zdražovat nebudeme a předpokládáme, že vstupné měnit nebudeme ani v příštích letech. Naopak bychom chtěli obejít organizace, kterým nabídneme permanentky nebo zlevněné vstupné. Tím bychom získali finanční prostředky na další zlepšování areálu,“ plánuje Zbyněk Cajthaml.

Další novinkou, na kterou se zřejmě návštěvníci mohou v některé z dalších sezón těšit, jsou tenisové kurty.

Areál bude pro veřejnost k dispozici od 15. května do 30. září. Vlastní provoz ale samozřejmě záleží na příznivém počasí.

Spustit audio