Sokolovští žáci se mohou učit doma. Pomáhají jim v tom tablety

22. květen 2015

Do unikátních projektů výuky jazyků se letos zapojila 2. základní škola v Sokolově. Její žáci si mohou až do června zdarma zkoušet elektronickou výuku jazyků pomocí počítačů nebo tabletů.

„Výhodou je, že vyučující přesně vidí, jak dlouho, jak často a jak intenzivně se žáci doma učení v programu věnují," popsala projekt učitelka Zuzana Šteklová.

Zdokonalovat se v programu navíc mohou i sami vyučující. „Zapojeni jsou celkem čtyři učitelé. Program zatím zkouší žáci druhých, pátých a devátých tříd. Do konce letošního školního roku je zdarma, zda jej budeme používat i nadále, záleží na vedení školy. Byly by s tím ale spojeny poměrně vysoké náklady, asi 1 600 korun na žáka. Navíc jsme museli zakoupit ke školním počítačům sluchátka a mikrofony," řekla učitelka Zuzana Šteklová.

Druhá základní škola v Sokolově se zaměřuje na výuku jazyků. Nabízí výuku anglického, německého, ruského a španělského jazyka.

První cizí jazyk - angličtinu - se žáci učí už od první třídy. V 6. ročníku přibírají druhý světový jazyk a v 8. ročníku třetí.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio