Internetová encyklopedie Památky a příroda Karlovarska dostala novou podobu

27. květen 2015

Při příležitosti šestého výročí vzniku projektu internetové encyklopedie Památky a příroda Karlovarska byla spuštěna nová podoba webových stránek. Finanční příspěvek na vytvoření stránek poskytl ze svého rozpočtu Karlovarský kraj

Nové webové stránky dostaly atraktivní vzhled doplněný funkčními prvky. Vytvořeno bylo interaktivní vyhledávání, doplněné tříděním objektů podle typu, stavebního slohu, přístupnosti a aktuálního stavu. Vyhledávat lze i podle umělců či měst.

Vybrané objekty jsou vypisovány do přehledných tabulek či map. Uživatelsky příznivé prostředí bylo obohaceno možností tisku Průvodce Karlovarskem s vybranými oblíbenými místy a jeho zasílání emailem.

Přibyly aktualizované pozvánky na tematické kulturní akce. Stránky budou propojeny s oficiálním destinačním portálem Karlovarského kraje - Živý kraj.

Regionální internetová encyklopedie Památky a příroda Karlovarska vznikla roku 2009 se zaměřením na dokumentaci kulturně-historického a přírodního bohatství Karlovarského kraje. Projekt navazuje na místopisné práce regionálních badatelů, především obsáhlé Topografie Antona Gnirse z let 1927-1933.

Čtěte také

Encyklopedie dnes obsahuje téměř 1 400 objektů a lokalit s informacemi o jejich historii a popisy, doplněnými více než 14 tisíci současnými i historickými dokumentačními fotografiemi a videoprezentacemi. Žádný region České republiky nemá takto detailně zmapované památky, navíc v podobě neomezeně přístupné webové prezentace.

Roční návštěvnost stránek je více než 100 tisíc čtenářů. Projekt slaví úspěch i na sociální síti Facebook, kde má přes čtyři tisíce fanoušků. Encyklopedie získala několik ocenění, mezi nejvýznamnější patří 1. místo v celostátní soutěži MÁ VLAST V SRDCI EVROPY.

Webové stránky projektu můžete navštívit na adrese: www.pamatkyaprirodakarlovarska.cz

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio