Parkoviště na chebském sídlišti Skalka bude dražší kvůli podloží

1. červen 2015

Stavba nového parkoviště na sídlišti Skalka v Chebu se prodraží. Při výstavbě se přišlo na nestabilní podloží, které budou muset dělníci upravit. Zvýšení ceny projektu by ale nemělo přesáhnout deset procent nákladů.

„Při přípravě projektu se zřejmě udělala jen jedna sonda. Jenže hned o pár metrů dál je složení zeminy jiné. Podloží se proto bude muset upravit. Podle odhadů by vícepráce měly stát asi 700 tisíc korun bez DPH,“ uvedl starosta Petr Navrátil.

Stavba parkoviště je zásadní pro parkování na celém sídlišti. Po jeho dokončení by mělo vzniknout asi 100 parkovacích míst, místo stávajících 25. Sídliště s více než čtyřmi tisíci obyvateli by ale potřebovalo stovky parkovacích míst navíc. Nyní jich je v ulicích zhruba 800.

Stavba parkoviště v ulici Přátelství má být hotova podle smlouvy do konce srpna. Ani úpravy podloží by ale termín neměly posunout.

V Chebu teď stavbaři pracují ještě na sídlišti Zlatý vrch. I tam jde o úpravy komunikací tak, aby se navýšil počet parkovacích míst. Asi půlkilometrový úsek Dvořákovy ulice bude stát 18 milionů korun.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio