Michal Gulaši se vrací do týmu Energie Karlovy Vary

5. červen 2015

Vedení extraligového klubu HC Energie Karlovy Vary připravilo pro všechny fanoušky klubu výbornou zprávu. Ve čtvrtek 4. června uzavřelo roční smlouvu s obráncem Michalem Gulašim, který v minulosti po tři sezony patřil k oporám karlovarské defenzivy a stal se i prvním vítězem statistiky Radegast index.

Podoba obrany je jeho příchodem definitivně uzavřena. Okolnosti příchodu osmadvacetiletého beka přiblížil generální manažer HC Energie Miroslav Vaněk.

„O Michala byl zájem z jiných extraligových klubů, silně se o něj zajímal například Chomutov. Jsme velmi rádi, že se nakonec rozhodl právě pro Karlovy Vary. Michal se do přípravy zapojí 28. července,“ říká Vaněk.

Ve smlouvě si Michal Gulaši vymínil klauzuli, že v případě lukrativní nabídky ze zahraničí může odejít v období 1. prosince - 31. ledna. Vedení klubu se přesto rozhodlo takovou smlouvu podepsat. V prosinci totiž bude odehrána už polovina základní části.

„Stejnou klauzuli měl v uplynulé sezoně ve smlouvě Vladimír Sičák. Nakonec však v Karlových Varech nejen že vydržel až do konce ročníku, ale podepsal i nový kontrakt. Věříme, že s Michalem to bude podobné. Je aktuálně jediným hráčem, který v období do 30. dubna 2016 může podobnou klauzuli uplatnit,“ upozorňuje Miroslav Vaněk.

Michal Gulaši v Karlových Varech působil od roku 2011 do sezony 2013/14. V zeleném dresu nastoupil ke 177 mistrovským utkáním. Uplynulý ročník strávil ve švédském Södertälje.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio