Karlovarský kraj se od tohoto týdne představuje na výstavě EXPO 2015

7. červen 2015

Karlovarský kraj završil více než rok příprav na svou prezentaci v italském Miláně během Světové výstavy EXPO 2015. Tento týden navštívili expozici regionu první návštěvníci. Otevřena bude do 15. června.

Expozice vznikala pod vedením kurátorky Galerie umění Karlovy Vary Zdeňky Bílkové a jejím hlavním motivem je prvek vody, typický pro historii a současnost kraje.

Návštěvníky vítá brána s technologií fogscreen, kdy jsou na vodní páru promítány charakteristické symboly regionu, mimo jiné relikviář sv. Maura, lázeňské oplatky, becherovka a v neposlední řadě i křišťálový globus, cena udělovaná v rámci Mezinárodního filmového festivalu včetně data konání letošního jubilejního festivalového ročníku.

„Naše prezentace má zatím u návštěvníků velmi pozitivní ohlas. Všichni si chtějí zkusit projít projekční stěnou, za níž jsou k vidění skvosty ze sklárny Moser nebo porcelán ze společnosti Thun. Lidé se zajímají i o nabídku lázeňských domů a hotelů,“ vysvětlil vedoucí odboru kultury krajského úřadu Radim Adamec.

Na tento víkend se chystá Den Karlovarského kraje s účastí hejtmana Martina Havla a dalších zástupců regionu, s představiteli konzulátu ČR v Miláně a s italskými novináři.

Zájemci o novinky z prezentace Karlovarského kraje se mohou podívat na web expo.zivykraj.cz, který vznikl právě u příležitosti účasti regionu na světové výstavě.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio