Dlouho přehlížený park u rozhledny Hard v Sokolově by se mohl dočkat úprav

9. říjen 2015

Zase o něco hlasitěji mluví obyvatelé Sokolova o lokalitě u rozhledny Hard. Řada lidí si parkem krátí cestu z centra do horní části města. Jenže místo není zrovna reprezentativní. Je hodně zarostlé a často je tu nepořádek.

Radnice vzkazuje, že to tak nezůstane. I když to ještě chvilku potrvá. „My se hlásíme do programu Životní prostředí a budeme žádat o dotaci, která bude rozdělena na dvě etapy A i tento poslední kousek lesa bude revitalizován tak, aby to bylo opět příjemné místo na procházky a sportovně rekreační využití,“ prosí o trpělivost starosta Sokolova Jan Picka.

„Nic nejde najednou. My postupuje na základě nějakých priorit. Přednost měli spíš oblasti, které jsou jakousi propojkou, ať už mezi Dolním Rychovem a Vítěznou nebo mezi Citicemi a Sokolovem. Tady mluvíme o oblasti, která nebude nic spojovat. Jiný účel než rekreační toto území nemá. V rámci priorit jsme se k tomuto úseku dostali až teď,“ vysvětluje Picka.

Místostarosta Karel Jakobec lokalitu po úpravě popisuje jako sportovně rekreační zónu s tím, že město má v úmyslu investovat kolem pěti milionů korun. „Nejedná se o žádnou horentní částku, ale uvědomujeme si, že toto území si zaslouží zásadní zvelebení. Investice se bude týkat hlavně vytvoření nových procházkových tras, ale především kácení starých stromů, protože si uvědomujeme, že to tam vypadá jako v nějakém pralese. A chceme, aby to vypadalo jako park,“ dodává Jakobec.

V druhé etapě chce město vybudovat dráhu pro zimní sáňkování. Pokud dotaci získá, začnou první úpravy příští rok na podzim.

autor: Pavla Sofilkaničová
Spustit audio