Pomník americké armády v Chebu se může pochlubit důstojnějším okolím

9. říjen 2015

Revitalizace chebských Městských sadů je u konce. Důstojnější okolí tak dostal i pomník 97. pěší divize americké armády a náhrobní kámen Angeluse Pfeffera. Projekt financovaný z ROP Severozápad přišel na téměř 9,5 milionů korun.

„V důsledku těchto úprav byly vykáceny některé dřeviny a vznikly zde nové cesty. Došlo však k výsadbě dřevin nových, minimálně v intencích stávající zeleně,“ uvedl starosta města Petr Navrátil.

Nově byl také instalován nový mobiliář, který nahradil stávající již dosluhující a také kompletní veřejné osvětlení, které zajistí bezpečný pohyb chodců a příjemný odpočinek návštěvníkům parku.

„Hlavním cílem projektu bylo, aby se zvýšila kvalita a atraktivita prostředí města Chebu. To si myslím, že se podařilo. V parku jsou umístěny dva pomníky, které se díky celkové úpravě staly dominantami celého parku,“ doplnil Navrátil.

Návrh revitalizace vycházel ze stávajícího stavu parku. Základní barvou použitou pro nově položenou dlažbu, ve tvaru trojzubce, byla kombinace černé – antracit a bílé.

Městské sady s památníkem 97. pěší divize USA jsou nyní dalším místem, které chebská radnice nechala opravit a bude dalším příjemným zákoutím tohoto příhraničního města.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio