V Sokolově letos rozšíří advent a přidají stánky na náměstí

17. říjen 2015

Vůbec poprvé uspořádá letos Sokolov ve městě program po celou dobu trvání adventu. Zatímco v pracovní dny se budou moct lidé zastavit na svařené víno na náměstí Budovatelů, o víkendech bude program připraven na Starém náměstí.

„Hlavní dny budou vždy o víkendu na Starém náměstí. Městský dům kultury připravuje pro obyvatele řadu akcí. Asi ta nejvýznamnější bude běh čertů. Máme už objednány strašidelné masky. V Sokolově to bude letos první ročník," uvedla místostarostka Renata Oulehlová.

Adventní stánky, plátno, kde se budou promítat pohádky, a další atrakce budou na náměstí Budovatelů úplnou novinkou. Představitelé města chtějí, aby se místní cestou z práce mohli u stánků zastavit třeba na svařené víno a nasát vánoční atmosféru.

„Zvažujeme, že by tentokrát vánoční stromek mohl i na tomto náměstí být uprostřed, ne na kraji u kašny, jako býval dosud," řekla místostarostka. Instalaci stromku bude podle ní ještě město řešit s technickými službami.

V loňském roce bylo jedinou větší adventní akcí rozsvěcení vánočního stromku na Starém náměstí s hudebním programem a rozléváním radniční polévky. Město do něj investovalo zhruba 90 tisíc korun. Letos si na adventní program Sokolov vyhradil zhruba čtvrt milionu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio