Vánoční trhy v Karlových Varech se stěhují k Thermalu

23. říjen 2015

Karlovarský magistrát připravuje nové vánoční trhy. Místo s několika atrakcemi včetně umělého kluziště a kolotoče vyroste na prostranství u hotelu Thermal. Nové vánoční trhy potrvají od 28. listopadu do 23. prosince a doprovodí je pestrý program s řadou známých českých umělců. Hvězdou prvního adventu bude Anna K.

„Pro konání vánočních trhů jsme v letošním roce hledali novou lokalitu, která by svou polohou a prostorem nejlépe vyhovovala našim záměrům. Nakonec i s ohledem na tradici zvítězilo prostranství před Thermalem,“ vysvětluje náměstek primátora Čestmír Bruštík.

„Na třídě T. G. Masaryka, kde dosud vánoční trhy probíhaly, nebylo možné zajistit vhodný prostor pro provoz nových atrakcí, se kterými letos počítáme. Chceme instalovat umělé kluziště, kolotoč, o víkendu bychom chtěli mít živý betlém a v prostorách Thermalu plánujeme zřídit dětskou tvořivou dílnu,“ dodává Bruštík.

V předvánočním programu se představí přední čeští umělci. Základem programu budou regionální umělci, vánoční program škol a školek. Novinkou letošních trhů budou mimo jiné keramické hrnečky na tradiční svařák s vánočními motivy a logem města.

Pro nové vánoční trhy v Karlových Varech bude zřízena webová stránka a profily na sociálních sítích, kde budou pro obyvatele města i návštěvníky z regionu dostupné novinky z příprav i průběhu slavností, reportáže z dění nebo výsledky dětských soutěží.

Organizátorem vánočních trhů v Karlových Varech bude městská společnost KV CITY CENTRUM, která zajistí i produkci doprovodného programu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio