Se změnou vojenského újezdu Hradiště seznámí obyvatele brožura

12. listopad 2015

K prvnímu lednu příštího roku dojde ke zmenšení vojenského újezdu Hradiště a ke vzniku dvou nových obcí. V této souvislosti vydalo ministerstvo obrany brožuru, která obsahuje základní informace o připravovaných změnách.

Lidé se tak mimo jiné dozvědí, jak budou probíhat volby do nových obecních zastupitelstev nebo že si budou muset změnit místo trvalého pobytu.

V Doupově v současnosti žije necelých 600 obyvatel. Z důvodu posunu hranic vojenského újezdu Hradiště vznikne nedaleko Těšetic na Bochovsku samostatná obec Bražec a o kus dál Doupovské Hradiště.

Brožura je přehledně členěna do několika kapitol. První seznamuje s důvody a cíli optimalizace vojenských újezdů a se změnami v katastrálním území. Následující jsou pak již věnovány praktickým informacím, například přípravě voleb.

Čtěte také

Volby do obecních zastupitelstev v nově vznikajících obcích proběhnou v sobotu 16. ledna 2016, a protože v těchto obcích ještě nikdy nebyl zvolen starosta, musí úkoly starosty obce při přípravě voleb plnit ředitel krajského úřadu.

Lidé se v brožuře dále dočtou, jak je to například se změnou adresy trvalého pobytu, související výměnou dokladů či jak budou probíhat převody nájemních smluv k bytům a dalším nemovitostem. Nechybí ani potřebné kontakty.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio