V regionu vzniká agentura Živý kraj, která bude lákat turisty na západ Čech

4. prosinec 2015

Agenturu, která bude propagovat region jako atraktivní turistickou destinaci a lákat do něj návštěvníky, zakládá Karlovarský kraj. Agentura ponese název Živý kraj.

Města Karlovy Vary, Mariánské Lázně, Františkovy Lázně, Jáchymov a Cheb a Sokolov dostala nabídku, aby se do připravovaného projektu zapojila v roli zakládajících členů.

"Byli bychom rádi, kdyby se města přidala. I přes absenci zákona o cestovním ruchu mají jedinečnou příležitost získat peníze na podporu cestovního ruchu a stát se tak díky masivnější reklamní kampani přitažlivějším cílem návštěvníků. Bez toho se dnes už žádný návštěvnický region neobejde," řekl krajský radní Petr Šindelář.

K hlavním úkolům agentury bude patřit společný marketing celého regionu ve spolupráci se všemi zdejšími významnými subjekty a organizacemi působícími v oblasti cestovního ruchu.

Čtěte také

Vstup do agentury by zastupitelstva potenciálních zakladatelských měst mohla projednat do konce letošního roku, aby projekt mohl začít fungovat od prvního čtvrtletí 2016.

Karlovarský kraj se zaváže přispívat na její hospodaření částkou 15 milionů. Od lázeňských měst by se v případě vstupu očekával členský příspěvek ve výši 10 procent z vybraných lázeňských a ubytovacích poplatků.

Agenturu by měla řídit desetičlenná správní rada. V ní bez nároku na odměnu zasednou odborníci z oblasti cestovního ruchu. Vedle předsedy bude agentura na plný úvazek zaměstnávat nejvýše čtyři další zaměstnance.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio