O kola z cyklopůjčoven byl i letos velký zájem

9. prosinec 2015

Půjčovny kol Českých drah v Karlovarském kraji mají za sebou další úspěšnou sezónu. Cyklisté si mohli za poplatek půjčit nejenom klasická jízdní kola, ale také elektrokola či koloběžky. Od dubna do listopadu České dráhy zaznamenaly na 449 výpůjček.

Kola si lidé půjčovali v Karlových Varech, Chebu, Mariánských Lázních, Františkových Lázních, Sokolově, Aši, Lokti a po předchozí domluvě také v Nejdku. Ve srovnání s loňskou sezónou došlo k mírnému poklesu výpůjček. Důvodem bylo především horké letní počasí.

„Nejvíce kol, celkem 221, se půjčilo na karlovarském dolním nádraží, druhé místo patří Františkovým Lázním se 78 zapůjčenými koly a na třetím místě jsou Mariánské Lázně s 53 výpůjčkami,“ upřesnila mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Za jednodenní pronájem klasického kola cyklisté letos zaplatili 250 korun, děti pak 100 korun. U elektrokola cena činila 390 korun. Největší výhodou bylo, že cestující mohli vrátit kola jinde, než si je půjčili.

„České dráhy jsou jediný dopravce, který se systematicky snaží rozšiřovat služby pro cyklisty v celé síti. Ročně přepravíme v našich vlacích tři čtvrtě milionu bicyklů. Největší meziroční nárůst letos sledujeme v krajích Ústeckém, Karlovarském a také na Vysočině,“ dodal Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio