Vše na jednom místě. Centralizace péče v karlovarské nemocnici je u konce

10. prosinec 2015

Další velkou proměnou prošla karlovarská nemocnice. Karlovarský kraj ve spolupráci s vedením nemocnice nechal provést sestěhování oddělení ze starých nevyhovujících budov do hlavních pavilonů a přistavět nové prostory.

Pod jednu střechu pavilonu B přesídlilo dětské oddělení, ORL a infekční oddělení. Součástí centralizace je přístavba nového patra pavilonu B pro infekční oddělení a také nástavba pro ORL. Všechna oddělení jsou laděna do příjemných barev a mají moderní vybavení.

„Celkové náklady projektu činí 129 milionů korun. Díky sestěhování můžeme už na jaře představit konečnou verzi toho, jak by nemocnice a celý její areál měl v budoucnu vypadat a fungovat," uvedl náměstek hejtmana Jakub Pánik.

Podle generálního ředitele Karlovarské krajské nemocnice Josefa Märze se v týdnu od 14. prosince kompletně přestěhuje nové infekční oddělení, na počátku příštího roku pak bude následovat dětské oddělení a ORL. „Chtěl bych poděkovat všem zaměstnancům, protože poslední měsíce byly náročné na provoz, který jsme museli zajistit i přes probíhající stavbu," dodal Josef März.

Ve středu 9. prosince se nově přestěhovaná a rekonstruovaná oddělení představila veřejnosti. Stavba se rozkládá na ploše 5 190 metrů čtverečních.

V nových prostorách má oddělení ORL 21 lůžek, dětské 30, infekční 20 a novorozenecká jednotka intenzivní péče 14 lůžek. Infekční, dětské i ORL oddělení disponují každé dvěma ambulancemi. Rekonstruovaná část se dočkala zateplení, včetně výměny všech původních oken.

Spustit audio