Obyvatelé karlovarských Tuhnic se dočkají přechodu pro chodce. Žádali o něj šest let

14. prosinec 2015

V Karlových Varech chybí na některých místech přechody pro chodce. Na magistrát se obrátili například obyvatel městské části Tuhnice. Přejít tady silnici je někdy velký problém. Vedení města lidem nakonec vyjde vstříc.

„Vím, že plno lidí tady naříká, že nemůžou přejít silnici. Já bych řekla, je by přechod měl vždy tam, kde je autobusová zastávka. Tady je frekvence aut dost velká,“ říkají obyvatel Tuhnic, kteří se marně snažili přejít silnici.

Jeden z přechodů je u základní školy v Poštovní ulici, druhý až u služebny městské policie poblíž náměstí Dr. Milady Horákové. Mezi tím 1,5 kilometru nic.

Lidé šest let město žádali o pomoc. Pokaždé marně. Nakonec sepsali petici, kterou podepsalo na 250 obyvatel. Magistrát nakonec rozhodl, že přechod pro chodce tady nechá udělat, potvrdil náměstek primátora Čestmír Bruštík.

„Přechod na Moskevské ulici bude. Řešili jsme to s dopravní policií, která nám k tomu dala souhlas. Teď děláme studii celé ulice, abychom zakreslili parametry přechodu, zastávek a parkovišť pro auta. Realizace by měla začít v roce 2016,“ slibuje Bruštík.

Podle vedení města nebude ale Moskevská ulice jedinou, kde se objeví nový přechod pro chodce. Do rozpočtu pro příští rok jsou zařazeny i další dopravní úpravy. Město plánuje vybudovat přechod na Lidické ulici, na Staré Pražské za zatáčkou z Vyhlídky a okružní křižovatku u ulic Blahoslava a Staré Kysibelské.


V těchto místech vznikne nový přechod pro chodce
Spustit audio