Příjmy z hazardu městům v kraji neklesají

21. prosinec 2015

Městům v Karlovarském kraji přes očekávání neklesají příjmy z výherních přístrojů. I když v posledních letech výrazně omezila jejich provozování a očekávala postupný úbytek heren, příjmy z nich se téměř nemění.

Například v Chebu se po omezení provozní doby heren a vymezení konkrétních míst, kde mohou automaty fungovat, uklidnily problémy s bezpečností kolem heren.

„Čekali jsme, že postupně budou klesat i příjmy. Ale nestalo se tak. Je to částečně tím, že dobíhají staré licence od ministerstva financí, ale i tím, že vznikají nové herny na Svatém Kříži. Tam nám to ale nevadí, nechceme je v centru města," říká starosta Chebu Petr Navrátil. V rozpočtu na příští rok proto město příjmy z automatů zvýšilo na 23 milionů.

Sokolov na rok 2016 počítá s příjmy z výherních automatů na úrovni letošního roku. Částka dosahuje zhruba 31 milionů korun. Stejný zůstává v posledních letech i počet heren ve městě. Maximální počet heren Sokolov zakonzervoval vyhláškou. Z původních 36 provozoven splnilo podmínky 31 heren.

Ani Karlovy Vary nečekají v příštím roce pokles příjmů z hazardu. V letošním roce předpokládalo krajské město příjem ve výši 35 milionů korun a stejnou částku nechalo v návrhu rozpočtu i na příští rok.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio