Na karlovarském koupališti Rolava probíhá zpevňování břehů

29. prosinec 2015

Rybníky karlovarského koupaliště Rolava procházejí opravou. V poslední době se odtrhly části břehů, které je potřeba zpevnit. Při opravách našli odborníci další nedostatky, které zvýšily cenu zakázky vzešlou ze soutěže, která byla bezmála 2 miliony korun.

„V současné době probíhá údržba břehů Mlýnského rybníka. Při kontrole se zjistilo odtržení části břehů a havarijního přelivu v místě, kde se propojují rybníky. Došlo tak k navýšení ceny oprav o 640 tisíc korun," řekl náměstek primátora Michal Riško.

I se zvýšením nákladů by celková cena za opravu břehů rybníků v areálu Rolavy měla být méně, než byla projektová cena zakázky.

Rolavu přitom čekají od příští sezony změny. Areálu, který město upravilo z evropských dotací, skončila pětiletá doba, po kterou nebylo možné do něj zasahovat ani ho komerčně využívat.

Podle plánu magistrátu by tak na Rolavě měly přibýt nové služby, občerstvení, stánky a podobně. Zvažuje se i vybudování hřiště nebo malého amfiteátru.

Modernizace areálu Rolava přišla město na 73 milionů korun. Areál slouží každoročně i jako stanové městečko pro Mezinárodní filmový festival.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio