Sokolovský stan pro bezdomovce hlásí plno

10. leden 2016

Stan pro bezdomovce v Sokolově je v posledních chladných dnech plně obsazen. Některé lidi ale strážníci kvůli opilosti do stanu nepustili. Ve stanu tak nyní pravidelně nocuje 16 lidí.

Obyvatele dočasného přístřeší prohlíží lékařka ze sokolovské nemocnice. Preventivními prohlídkami chce radnice zamezit případnému přenosu infekčních chorob.

Starosta města Jan Picka zároveň vyzval občany, aby neváhali kontaktovat městskou policii v případě, že uvidí bezdomovce nocovat někde jinde. V minulých letech se lidé bez domova často stahovali především do společných prostor bytových domů.

Stan pro bezdomovce provozuje sokolovská městská policie ve spolupráci s organizací Pomoc v nouzi, která zajišťuje pro lidi bez přístřeší hygienické zázemí. Stan začal v této zimní sezoně fungovat 1. prosince, k dispozici bude zřejmě do února.

Pro příští rok plánuje město Sokolov nákup nového stanu. Měla by v něm být možnost rozdělení prostor na dvě části. Při posledním sčítání sokolovští strážníci napočítali ve městě 23 lidí bez domova, z toho sedm žen.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio