Chebskou nemocnici čeká letos poslední část rekonstrukce

14. leden 2016

Karlovarský kraj připravuje kompletní dokončení revitalizace nemocnice v Chebu. Stavební akce by mohla začít v polovině roku 2016.

Jejím cílem je výstavba nového pavilonu včetně moderních operačních sálů i podstatné zvýšení počtu parkovacích míst v areálu. Přípravu zadávacího řízení na dokončení obnovy nemocnice schválili krajští radní.

„V rozpočtu se počítá s náklady ve výši asi 480 milionů. Předpokládáme ale, že se cenu ve výběrovém řízení podaří snížit. Se stavbou bychom rádi začali letos v létě, nebo na začátku podzimu, ale bude záležet na průběhu zadávacího řízení,“ říká hejtman Martin Havel.

V rámci rekonstrukce vznikne nový pavilon, kam se přestěhuje dětské oddělení a porodnice, budou tam prostory pro operační sály. Tím se uvolní v nemocnici místo pro lůžka následné péče. Pacienti a jejich návštěvy budou mít k dispozici 170 nových parkovacích míst. Práce budou probíhat za plného provozu nemocnice.

„Musím ocenit přístup města Cheb, které počítá s finančním příspěvkem i na novou výstavbu. Může jít až o částku do výše 40 milionů korun. Během jednání s ministerstvem zdravotnictví jsme se také domluvili na tom, že pokud ministerstvo opět podpoří investice v krajských nemocnicích, pomohlo by i nemocnici v Chebu,“ vysvětlil Havel.

Díky dokončení obnovy se chebské zařízení stane moderní nemocnicí, která nabízí rovněž specializovanou onkologickou péči na vysoké úrovni.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio