Karlovarskou Energii opouští jediný hráč ze zámoří

20. leden 2016

Kanadský hokejista Bryan Rodney ukončil angažmá v Karlových Varech. Jednatřicetiletý obránce, který má na kontě i 34 zápasů v NHL za Carolinu a Edmonton, přišel do západočeského klubu loni v říjnu, ale neprosadil se v základní sestavě.

Předposlední tým extraligy si naopak stáhnul z hostování v prvoligové Jihlavě zadáka Marka Baránka. Uvedly to oficiální internetové stránky HC Energie.

Rodney sehrál za Karlovy Vary 18 zápasů a vstřelil jednu branku. Naposledy nastoupil 10. ledna při porážce v Olomouci. Do Evropy se Rodney po působení převážně v nižších zámořských soutěžích vydal v roce 2014 a minulou sezonu strávil v Bolzanu v mezinárodní lize EBEL.

Už minulý týden opustil kádr karlovarské Energie slovenský útočník Tomáš Bulík. Třicetiletý hráč skončil v klubu po vzájemné dohodě. „Na jeho pozici bude povolán některý z našich odchovanců,“ uvedl tehdy generální manažer Miroslav Vaněk.

Bulík přišel do Karlových Varů v říjnu ze Žiliny a za tým odehrál v extralize 27 zápasů s bilancí jedné branky a čtyř asistencí. V české nejvyšší soutěži v minulosti nastupoval v dresu Liberce.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio