Ostrovská hasičárna by se mohla proměnit v městský pivovar

1. únor 2016

Stanice dobrovolných hasičů v Ostrově by se v budoucnu mohla proměnit na městský pivovar. Budovu hasiči zřejmě opustí nejpozději v roce 2017, kdy bude dokončen nový moderní areál záchranných složek.

Zbrojnice se nachází v blízkosti ostrovského zámku a bývalého hotelu Myslivna, který město plánuje koupit. Podnikání v ubytování tak chce Ostrov spojit právě s vařením vlastního piva, které by mohlo nalákat turisty.

„V současné době probíhá příprava na zpracování studie této lokality," říká starosta Pavel Čekan.

Právě regionální pivo by mohlo být pro turisty lákadlem. V hotelu by pro ně město mohlo nabízet ubytování. Obě budovy jsou součástí městské památkové zóny.

Čtěte také

„Zda bychom pivovar v budoucnu pronajímali nebo si ho provozovali zcela sami, zatím není jasné. Nereálná ale není ani kombinace obou možností," doplnil starosta.

Kromě koupě hotelu Myslivna plánuje Ostrov odkoupit také další historickou budovu ve městě, kde chce zřídit malé muzeum a turistické informační centrum.

Do rozpočtu na letošní rok zatím ostrovští zastupitelé vyhradili 10,5 milionu korun na koupi hotelu Myslivna a 4 miliony na koupi domu na Starém náměstí, kde má vzniknout právě infocentrum. Další náklady ukáže až zpracovaná studie.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio