Sportovní areál Lokomotivy v Chebu dostane nové hřiště i šatny

7. únor 2016

První etapa celkové revitalizace chebského sportovního areálu Lokomotivy by se mohla realizovat již v letošním roce. Město chce na ni přitom získat dotaci z programu ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

„V rámci první etapy se počítá s vybudováním nového hřiště s umělým povrchem a přístavby sportovní haly, kde by byly šatny a další zázemí pro fotbalový stadion. Odhad nákladů je necelých 40 milionů korun,“ uvedl starosta Chebu Petr Navrátil.

Žádost o dotaci radnice již poslala. Její maximální výše by mohla být až 20 milionů korun.

Nová podoba fotbalového stadionu je navržena tak, aby vyhovovala především tréninkovým potřebám zdejšího fotbalového klubu, který má řadu žákovských a mládežnických družstev. Naopak by zde nebylo možné hrát nejvyšší fotbalové soutěže.

Podle pravidel dotačního programu by první etapa revitalizace musela být hotova do konce letošního roku. Rozhodnutí, jestli město dotaci skutečně získá, však padne nejdříve v závěru srpna.

Čtěte také

„Pokud bychom stavbu zahájili až poté, nedalo by se to už do konce roku stihnout. Začít je třeba nejpozději v červenci. Zastupitelstvo tak bude muset rozhodnout, jestli jít do rizika a stavbu zahájit ještě před tím, než se dozvíme, jestli jsme dotaci získali. Mohlo by se stát, že dotaci nakonec nedostaneme a veškeré náklady na první etapu by tak hradilo město,“ vysvětluje Navrátil.

Obdobně však město postupovalo už u úprav levého břehu Ohře nebo revitalizace městských sadů a v obou případech to s dotací vyšlo. „Mezičas, než bude potřeba definitivně rozhodnout, chceme proto využít k získání dalších informací, nakolik je přidělení dotace reálné,“ doplnil starosta.

Rozsáhlý sportovní areál ze 70. let minulého století převzalo město v roce 2013 od tělovýchovné jednoty Lokomotiva, která se s ohledem na omezené finanční možnosti už nedokázala postarat o údržbu a případný rozvoj.

V dalších etapách jeho revitalizace se počítá například s výstavbou nové menší tribuny fotbalového stadionu v sousedství stávajícího velkého parkoviště. Výraznou proměnou má projít rovněž sportovní hala a objekt s kuželnou, restaurací a ubytovnou.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio