Karlovarský i Plzeňský kraj přispějí na pohotovost v Mariánských Lázních

12. únor 2016

Rady Karlovarského a Plzeňského kraje schválily příspěvek na zřízení lékařské pohotovosti v nemocnici v Mariánských Lázních. Každý z krajů poskytne nemocnici na období od 1. března do konce letošního roku příspěvek jeden milion korun. Rozšíří se i provoz chirurgické ambulance.

Karlovarský kraj bude platit lékařskou pohotovostní službu a Plzeňský kraj přispěje na chod chirurgické ambulance, která bude fungovat ve stejném časovém rozpětí jako pohotovost. Příspěvek musí v obou krajích ještě schválit zastupitelstvo.

Obě služby tak budou fungovat ve všední dny od sedmi do 21 hodin a o víkendu od devíti do 21 hodin. Město Mariánské Lázně na chod těchto služeb ze svého rozpočtu vyhradilo také dva miliony korun. Podaří se tak po letech zajistit pohotovost nejen pro Mariánskolázeňsko, ale částečně i Tachovsko.

O zřízení pohotovosti v Mariánských Lázních dlouhodobě usilují starostové z regionu, kteří dokonce požádali Karlovarský kraj o pomoc otevřeným dopisem. Nemocnice začala znovu rozšiřovat své služby poté, co většinový podíl odkoupil podnikatel Jakub Zavoral. Město Mariánské Lázně má v nemocnici podíl 14 procent.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio