Na podání žádosti o kotlíkovou dotaci čekali někteří zájemci v Karlových Varech 24 hodin

2. březen 2016

O takzvané kotlíkové dotace je velký zájem i v Karlovarském kraji. Více než stovka lidí v noci na dnešek před hejtmanstvím kvůli podání žádosti dokonce přenocovala. První lidé přišli na řadu v sedm hodin ráno.

„Musím všem lidem, kteří přišli s žádostmi o dotace, poděkovat za jejich trpělivost a vstřícnost, s níž čekali dlouhé hodiny, aby měli větší šanci příspěvek na pořízení nového kotle dostat. Snažili jsme se pro ně vytvořit takové zázemí, aby čekání bylo snesitelnější,“ říká hejtman Martin Havel.

„Všichni to zvládli s obdivuhodně dobrou náladou a bez negativních emocí. Cením si ale také obětavosti zaměstnanců krajského úřadu, kteří se zapojili do organizace celé akce,“ doplnil Havel.

Na první žadatele po sedmé hodině ranní čekali úředníci, kteří žádosti okamžitě zaregistrovali. „Jen za první hodinu se nám podařilo přijmout okolo dvou stovek žádostí. Budeme se snažit nepolevit. Lidi jsou báječní, vše probíhá zatím v klidu,“ uvedla vedoucí odboru investic Věra Tomsová.

Prvním z žadatelů byl Milan Binzar z Mariánských Lázní, který plánuje pořízení nového tepelného čerpadla do svého rodinného domku. Ve frontě strávil více než 24 hodin. O podobě žádosti se rozhodoval na poslední chvíli.

Žadatelé o kotlíkové dotace na krajském úřadu v Karlových Varech

Informace o tom, zda lidé se svou žádostí o kotlíkovou dotaci uspěli, budou k dispozici asi do dvou měsíců. Podle pravidel mohou lidé žádat o kotlíkové dotace v Karlovarském kraji do 30. června.

„Pokud se stane, že vyčerpáme vyčleněné finanční prostředky na základě přijatých žádostí dříve, požádáme Ministerstvo životního prostředí o informaci, jestli je možné ukončit příjem ještě před stanoveným termínem,“ dodala Věra Tomsová.

Hejtmanství je dnes připraveno odbavit až 500 žadatelů.

Žadatelé o kotlíkové dotace na krajském úřadu v Karlových Varech
autoři: zdt , Směna ČRo Plzeň
Spustit audio