V Ostrově začne už brzy příprava pozemků pro výstavbu areálu záchranných složek

9. březen 2016

Ostrovští radní vybrali zhotovitele přípravných prací na pozemku, kde letos začne vznikat areál pro složky integrovaného záchranného systému. V areálu bývalého zahradnictví město už pokácelo vzrostlé stromy.

Vítězná firma by měla do května na pozemku provést terénní úpravy a kompletně ho připravit pro výstavbu. Původní náklady se podařilo výběrovým řízením snížit téměř o tři miliony korun.

„V rámci této zakázky by firma měla vyčistit celé toto prostranství, zdemolovat stávající skleníky a budovu bývalého zahradnictví. Měla by odvézt nevhodný materiál z někdejší skládky bioodpadu a připravit podloží tak, aby na pozemku mohla začít výstavba," říká starosta Pavel Čekan.

Na prostranství o velikosti zhruba jednoho hektaru by letos měla začít výstavba budov zdravotnické záchranné služby, městské policie, jednotky dobrovolných hasičů i nového střediska profesionálních hasičů. Vybudování celého areálu vyjde zhruba na téměř 150 milionů korun.

Čtěte také

Důvodem pro vznik nového areálu záchranných složek je mimo jiné dojezd hasičů a záchranky například k nehodám na silnici I/13, ale například i do rozvíjející se průmyslové zóny.

V Ostrově mají dosud stanici jen dobrovolní hasiči, nejbližší výjezdová základna záchranky je až v Jáchymově.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio