Stavbaři vylepšují koupaliště v Sokolově. Tentokrát se práce týkají vstupu do areálu

4. duben 2016

Na novou sezónu se připravuje sokolovské koupaliště. Návštěvníkům nabídne větší komfort. Po výměně bazénu se letošní práce týkají především vstupu do areálu. Práce jsou vyčíslené na 5 miliónů korun.

„Bude tady nová pokladna, což byla věc, která nám v loňském roce chyběla. Teď budeme mít hezký, plnohodnotný vstup. Dále se provádí rekonstrukce oplocení areálu. Je toho hodně, na co se mohou návštěvníci těšit,“ slibuje vedoucí koupaliště Karel Koutecký.

„Plánujeme také dva herní prvky pro letošní rok. A to dětský hrad, který je určen spíše těm menším dětem. Dále přeskakovací překážky, což bude určeno těm větším,“ dodává Koutecký.

Samotný bazén projde v dubnu drobnými opravami. Už příští měsíc by mělo dojít k napuštění a zprovoznění technologie. Otevřít koupaliště by v Sokolově chtěli, samozřejmě s ohledem na počasí, od 1. června.

„Ten areál patří městu, my jsme pouze správci. Na letošní rok radnice vyčlenila zhruba 5 milionů korun. Já doufám, že otcové města budou moudří a budou dále uvolňovat peníze, protože když se podíváte po areálu, tak vidíte, že práce je tady opravdu hodně,“ říká ředitel Sokolovské bytové Karel Rambousek.

„Musíme ještě dořešit tu část areálu, kde jsou plážová hřiště. Jejich provoz bychom chtěli mít rozšířený tedy i mimo dobu, kdy bude otevřeno koupaliště, aby zájemci o tento sport jej mohli využívat po téměř celé roční období, samozřejmě s výjimkou zimy,“ doplňuje Rambousek.

Pro letošní sezónu koupaliště v Sokolově vstupné zdražovat nebude. Zůstává 60 korun pro dospělé na den, děti zaplatí 30 korun.


Koupaliště v Sokolově
Spustit audio