Do průmyslového parku v Chebu míří další velká firma, zaměstná stovky lidí

14. duben 2016

Do chebského průmyslového parku míří další velký investor. Obří distribuční centrum zde bude mít známá německá firma Tchibo. Práci zde najdou stovky lidí.

Výstavba hal má probíhat ve dvou etapách, přičemž první část by měla být hotova nejpozději začátkem příštího roku. Distribuovat se odsud bude zboží, které si zákazníci objednají přes internet.

Jedná se o třetí velkou investici, která byla v posledních měsících oznámena. V průmyslovém parku se již budují haly pro čínského výrobce dílů pro automobilový průmysl BWI a pro logistickou firmu DHL, která bude z Chebu obsluhovat zákazníky placené televize Sky Deutschland.

Firmy DHL a BWI mají dohromady zaměstnat minimálně 500 lidí, další stovky pracovních míst vytvoří Tchibo. Už nyní v průmyslovém parku pracuje přibližně 1200 lidí.

Příchod nových firem je pro Chebsko dobrou zprávou

„Jak všichni víme, sehnat na Chebsku, kde je nejnižší nezaměstnanost v kraji, kvalifikované zaměstnance není vůbec jednoduché. Pokud je nové firmy budou chtít získat a ty stávající udržet, budou podle mého názoru muset nabídnout vyšší platy, než za jaké se zde pracuje nyní,“ říká starosta Chebu Petr Navrátil.

Distribuční centrum společnosti Tchibo by mělo mít rozlohu kolem 70 tisíc metrů čtverečních. Díky tomu má jít o největší nájemní transakci v oblasti průmyslových nemovitostí ve střední Evropě zprostředkovanou realitním poradcem.

„Druhá etapa průmyslového parku je příchodem Tchiba prakticky obsazena. Jsou tam sice ještě nějaké menší zbytkové parcely, ale větší celky jsou rozprodané. Už nějakou dobu proto jednáme s Karlovarským krajem o dalším možném rozšíření parku na pozemky, které v současné době využívá školní statek,“ uzavřel Petr Navrátil.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio