Cyklobusy nově zavezou cyklisty i do Mariánských Lázní a Aše

17. duben 2016

Největší novinkou v nadcházející cyklistické sezoně budou v Karlovarském kraji nové trasy cyklobusů. Společnost Autobusy Karlovy Vary přidá k nynějším šesti trasám cyklobus z Mariánských Lázní do Aše a plánuje i spoj se zastávkami v Německu.

Podle ředitele dopravní společnosti Zdeňka Suchana by k současným trasám cyklobusů měla přibýt nová. Ta by měla jezdit z Mariánských Lázní přes Lázně Kynžvart, Cheb, Františkovy Lázně do Aše a zpět.

„Druhou novinkou, kterou chystáme už několik let, ale zatím se nám ji nepodařilo zrealizovat, je spoj se zastávkami přes Německo. Pokud získáme povolení, mohli by cyklisté jezdit s našimi cyklobusy z Chebu do Aše a do zastávek v Bad Elsteru, Adorfu a Markneukirchenu," říká Suchan. Cyklobusy začnou letos jezdit 21. května.

Pro příznivce terénní jízdy na kole vzniká na Klínovci Trail park, kde se během roku postupně otevře 25 kilometrů stezek různých obtížností. Otevření těch prvních je naplánováno na květen.

Jako první se otevře nejjednodušší, deset kilometrů dlouhá stezka, která bude vhodná i pro děti nebo začínající cyklisty. Obtížnější stezky se budou na Klínovci postupně otevírat v létě. Celkem má vzniknout asi 25 kilometrů tras.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio