V Chodově začala přístavba školy za 28 milionů

6. červenec 2016

Položením symbolického základního kamene začala v Chodově na Sokolovsku stavba nové budovy základní školy J. A. Komenského ve Smetanově ulici. Souběžně s ní bude probíhat rekonstrukce šaten a sociálního zařízení v původní budově. V letošním roce se jedná o největší investici ve městě.

Projekt nové části školy počítá se třemi patry a podkrovím, přičemž každé patro bude propojené se stávající budovou. Sloučením obou podkroví navíc vzniknou obrovské půdní prostory. Přístavba je koncipována jako bezbariérová a nabídne devět nových tříd pro přibližně 270 žáků. Celá škola pak pojme na 550 dětí.

Za přístavbu školy, rekonstrukci sociálního zařízení a šaten má Chodov zaplatit 28 milionů korun. Město bude akci financovat výhodným úvěrem.

Rekonstrukce šaten a sociálního zařízení má být dokončena letos v srpnu, samotná přístavba pak nejpozději v červnu příštího roku.

Radnice zároveň připravuje zateplení celého areálu. Rekonstrukci a rozšíření budovy, kde ještě v loňském roce sídlilo gymnázium a obchodní akademie, plánuje město už od roku 2012.

Po výměně objektů s Karlovarským krajem do nově nabyté budovy chodí zatím pouze žáci druhého stupně. Mladší děti zůstaly ve třídách v ulici Dukelských hrdinů, školní rok 2017/18 ale už začnou v novém prostředí.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio