Velký Rybník u Hroznětína znečistily uhynulé ryby

7. červenec 2016

Další místo nevhodné ke koupání přibylo v Karlovarském kraji. Velký Rybník ve stejnojmenné osadě nedaleko Hroznětína na Karlovarsku znečistily uhynulé ryby.

Znečištění by ale mělo být pouze krátkodobé. Ke koupání není kvůli vodnímu květu vhodná ani nádrž Skalka na Chebsku. Vyplývá to z aktuálních měření Krajské hygienické stanice Karlovarského kraje.

Velký Rybník se se špatnou kvalitou vody potýkal už minulou sezonu, od konce července tam byl dokonce vyhlášen zákaz koupání kvůli masivnímu výskytu sinic. Stejně tak vodu ve Skalce označili hygienici v závěru loňského léta za nebezpečnou ke koupání.

Naopak dobrá kvalita vody přetrvává na největším přírodními koupališti v kraji, sokolovském Michalu. Nejlepší známkou ohodnotili hygienici také vodu v nádrži Tatrovice a koupališti Lido v Hamrníkách u Mariánských Lázní. Vodní nádrž Jesenice si drží dobrou kvalitu u koupaliště Dřenice.

Se zhoršující se kvalitou vody se každoročně potýká karlovarské koupaliště Rolava. U mola a brouzdaliště naměřili hygienici vodu vhodnou ke koupání s mírně zhoršenými vlastnostmi.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio