Na koupališti Michal v Sokolově začalo opět fungovat letní kino

8. červenec 2016

Na koupališti Michal v Sokolově znovu promítá letní kino. Projekce jsou naplánovány na celé letní prázdniny dvakrát týdně, vždy v pátek a v sobotu. Vstupné na promítání stojí 50 korun, držitelé permanentek na koupaliště mají vstup zdarma.

Na programu jsou například filmy Mimoni, Padesátka, Dvojníci, Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Teorie Tygra. Na diváky ale čekají i horory jako Odebrat z přátel nebo Čarodějnice.

K provozu letního kina se koupaliště ve spolupráci s kulturním domem vrací poté, co se loni osvědčilo. Tehdy se na Michalu promítalo poprvé, na některá představení přišlo i více než 180 platících diváků.

Koupaliště Michal bylo pro promítání vybráno především kvůli své mírně odlehlé poloze, projekce tam nikoho neobtěžuje. Navíc je na koupališti pro diváky k dispozici občerstvení i sociální zázemí.

Letní kino obyvatelům Sokolova také částečně nahradí kino Alfa. To je v červenci již tradičně uzavřeno kvůli rekonstrukci. Tentokrát budou instalovány nové rozvody elektriky, vybudovány budou bezbariérové toalety i přístup do promítacího sálu. Znovu se kino otevře 1. srpna.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio