V chebském průmyslovém parku začíná stavět německý koncern Deufol

17. červenec 2016

Do chebského průmyslového parku míří další významná firma. Výstavbu moderního závodu na výrobu dřevěných přepravních obalů zde slavnostně zahájil německý koncern Deufol.

Firma je světovým lídrem v oblasti komplexních obalových služeb. Jedná se přitom již o čtvrtého velkého investora, který v Chebu začal v posledním roce stavět.

V průmyslovém parku už stojí nové haly čínského výrobce dílů pro automobilový průmysl BWI a logistické firmy DHL. Během podzimu by pak mělo být dokončeno také obří centrum známé německé firmy Tchibo, ze kterého se bude distribuovat zboží objednané přes internet.

„Čtyři noví investoři celkově nabídnou přes tisícovku pracovních míst. Je zřejmé, že to vytvoří tlak na zvyšování mezd v Chebu. Doba zaměstnavatelů, kteří dávali 13 tisíc hrubého, myslím, pomalu končí. Nově příchozí firmy nabízejí i méně kvalifikovaným pracovníkům podstatně více,“ říká starosta Chebu Petr Navrátil.

V první etapě zde najde práci přes sto lidí

Zajímavé je určitě i to, že bude prvním závodem firmy nové generace, kde se budou používat výrobní procesy známé hlavně z automobilového průmyslu. Díky tomu má být jedním z nejmodernějších provozů na výrobu dřevěných obalů na světě.

„Už v této chvíli se připravuje druhá fáze, která zdvojnásobí výrobní plochu i počet zaměstnanců. A dostali sme první signály, že můžeme chystat projekty i pro fázi tři,“ uvedl ředitel pro střední a východní Evropu společnosti Deufol Vítězslav Dovrtěl.

Poloautomatizovaná výroba a špičkové vybavení přitom umožní denně zpracovat asi 75 tun dřeva. „Karlovarský kraj má největší podíl lesů ze všech regionů České republiky. Dosud ale bohužel platilo, že co se zde vytěžilo, to se neopracované vyvezlo. To se teď díky novému závodu změní a aspoň část vytěženého dřeva se zde také zpracuje,“ poznamenal starosta Navrátil.

Spuštění výroby je plánováno na začátek příštího roku. S náborem zaměstnanců
chce však Deufol začít už koncem srpna.

„Než zahájíme v nové hale provoz, chceme našim zaměstnancům poskytnout všestrannou podporu a zaškolení. Zaměstnancům poskytujeme výraznou příležitost k osobnímu rozvoji, vyhlídku profesního růstu a širokou škálu benefitů,“ dodala personalistka Jitka Zimolková.

Stavba nové haly v chebské průmyslové zóně
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio